Млад българин наруши закона и ще си понесе последствията.Мярка задържане под

...
Млад българин наруши закона и ще си понесе последствията.Мярка задържане под
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави крадец в ареста

Млад българин наруши закона и ще си понесе следствията.

„ Мярка " задържане под стража “ дефинира Районният съд във Варна във връзка с 28-годишен мъж, притеглен като обвинен за опит за кражба на артикули от супермаркет на известна комерсиална верига на 30 май т. година Деянието се явява осъществено в условия на рисков рецидив. За това закононарушение съгласно българското законодателство е планувано наказване отнемане от независимост от 2 до 10 години, обясниха от коридорите на Темида във Варна, написа

Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, съдът одобри, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки - обосновано съмнение за авторство на действието и действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. 28-годишният обвинен е осъждан неведнъж, включително и за действия срещу собствеността на жителите, която съдимост го характеризира като деятел с висока степен на социална заплаха и във връзка с него закононарушението, за което се води актуалното досъдебно произвеждане се явява осъществено в условия на рисков рецидив. Близо една година, откакто е бил освободен от пандиза, обвиненият не разполага с настоящ документ за идентичност, не работи и не живее на непрекъснатия си адрес. Именно за да се предотврати опцията той да извърши закононарушение или да се укрие, съдът реши, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Определението на Районен съд – Варна предстои на обжалване в 3-дневен период, като при положение тъжба или митинг делото пред ВОС бе планувано за 7 юни от 10 ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР